Написи

Како да се реши проблемот со глувците во Храмовите

Објавено на 16.10.2017 13:13:42

...и сега ни доаѓаат само на Божик и Велигден...

Прочитај повеќе ...
Прочитано 1179 пати

УКРАИНСКО СЕЛО ВОСПИТАЛО 220 СВЕШТЕНИЦИ

Објавено на 13.10.2017 10:10:07

Скоро секое семејство во малото Украинско селце Залесци, Волинска епархија, воспитало по еден свештеник.

Прочитај повеќе ...
Прочитано 1102 пати

Царот и пастирот

Објавено на 23.8.2017 15:12:35

Еве, што прави Господ! Едни ги воздигнува на престол, а другите ги спушта и симнува доле!

Прочитај повеќе ...
Прочитано 988 пати

Тројцата пријатели

Објавено на 23.8.2017 15:10:21

Така вредноста на човекот се мери според добрите дела што ги прави тука на земјата.

Прочитај повеќе ...
Прочитано 881 пати

Просјакот што го мразел Бога

Објавено на 21.8.2017 11:59:11

...а ти не можеше ниту еден оброк да му дадеш.

Прочитај повеќе ...
Прочитано 717 пати

Проклето семе

Објавено на 21.8.2017 11:57:51

Вие, пак, бидете мудри.

Прочитај повеќе ...
Прочитано 770 пати

Каменорезец

Објавено на 21.8.2017 11:56:28

Што треба да се случи за да почувствуваш дека си богат и среќен?

Прочитај повеќе ...
Прочитано 724 пати

РАЈОТ И ПЕКОЛОТ

Објавено на 23.9.2016 08:56:23

КОГА ХРИСТОС УМРЕ НА КРСТОТ, МИСЛЕШЕ НА ТЕБЕ

Прочитај повеќе ...
Прочитано 637 пати

Исак Њутон

Објавено на 01.6.2016 10:03:58

ЗА ВОСКРЕСЕНИЕТО

Прочитај повеќе ...
Прочитано 623 пати

Нечисти алишта или нечисти прозорци?

Објавено на 09.2.2016 10:05:11

-Погледни, конечно научила да пере. Кој ли ја научил?

Прочитај повеќе ...
Прочитано 769 пати

БИБЛИЈА

Објавено на 08.2.2016 17:21:56

+++

Прочитај повеќе ...
Прочитано 736 пати

НЕВЕРНИК

Објавено на 18.1.2016 18:59:24

Петар секоја ноќ сонува, дека има Бог.

Прочитај повеќе ...
Прочитано 628 пати

БЛАЖЕНСТВА

Објавено на 06.7.2015 22:47:50

- Блаженство е постојана радост на душата.

Прочитај повеќе ...
Прочитано 1972 пати

Ниеден грев не поминува неказнет

Објавено на 16.6.2015 16:15:16

После неделната Литургија, Патријархот Илија II зборуваше за трагедијата која произлезе од разбеснетата природна непогода што однесе човечки животи.

Прочитај повеќе ...
Прочитано 724 пати

СЛОВО ГОРКО, СЛОВО ЖАЛОСНО

Објавено на 10.6.2015 13:43:54

Сега, по толку години, гледајќи ги овие писма на Арсениј, знам дека за нас, против нас, не ни треба никој, освен ние. И затоа наскоро пак ќе дојде оној ќумурџиски кораб за да каже што да се направи за да не постои веќе ништо. И ќе направите. И пак ќе им верувате на оние што зборуваат во туѓо име, а оној што зборува во туѓо име, тој секогаш лаже. Сепак, вистината еден ден мора да излезе на видело

Прочитај повеќе ...
Прочитано 1015 пати