Вести

Се удави грчки митрополит

Објавено на 21.8.2017 12:33:28

Митрополитот на Филипи, Неапол (денес Кавала) и Тасос - Прокопиј, се удавил во морето кај островот Тасос

Прочитај повеќе ...
Прочитано 1911 пати

Цветници

Објавено на 24.4.2016 18:29:12

Митрополитот пред почетокот на Литургијата благоволи и го потсрижа за чтец дипломираниот теолог од Гевгелија Влатко Велевски.

Прочитај повеќе ...
Прочитано 1653 пати

Отворен првиот Православен Универзитет во Мадагаск

Објавено на 10.6.2015 13:59:59

Во православниот храм посветен на Света Троица во Манакара, дечињата и толпата народ со славословие го пречекаа Патријархот и му ги предаоа своите традиционални, рачно направени дарови.

Прочитај повеќе ...
Прочитано 1412 пати