Нечисти алишта или нечисти прозорци?

Објавено на 09.2.2016 10:05:11

Млад брачен пар се доселил во улицата. Утредента, додека појадувале, жената ја забележала комшиката како ги спружира своите алишта.

  -Колку ѝ се нечисти алиштата. Можеби ѝ е потребен друг прашок за перење, или пак, можеби воопшто не знае да пере!

  Мажот молчешкум гледал и ништо не коментирал. Секогаш кога комшиката пружирала алишта, следувале исти коментари. Месец дена подоцна, жената била зачудена кога видела дека на комшиката алиштата и се бели како снег.

  -Погледни, конечно научила да пере. Кој ли ја научил? – му кажала на мажот. 

  -Никој, јас ги исчистив нашите прозорци.


Прочитано 908 пати